Khamis, September 18, 2008

Al - Kisah 16 September 2008 - Dipetik dr web mykmu.net

16 September satu tarikh yang sinonim dengan Malaysia kerana pada tarikh inilah Pembentukkan Malaysia diadakan. Kini 16 September 2008 terus menjadi topik perbualan hangat bukan kerana ianya tarikh pembentukkan Malaysia tetapi kerana Anwar Ibrahim berjanji bahawa pada tarikh inilah beliau akan menubuhkan kerajaan baru dibawah pemerintahan Pakatan (Bermaksud Jahat) Rakyat dan kemungkinan beliau akan bergelar Perdana Menteri Jalan Belakang.
Hari ini ialah 16 September 2008, Anwar Ibrahim tampil dengan dakwaan ada berpuluh-puluh 'katak' yang dapat ditangkap oleh 'Pemburu Katak' yang ditugaskanya. Dengar kabar misi memburu 'katak' sudah selesai dan kini hanyalah tunggu 'katak-katak' yang berjaya ditangkap itu dilatih terlebih dahulu di 'Sekolah Katak' agar 'katak-katak itu tak akan makan tuan satu hari nanti.

Dakwanya lagi 'Kerajaan Katak' bakal ditubuhkan dalam tempoh 48 Jam daripada sekarang. Jadi nantikanlah kesudahnya adakah "Kerajaan Katak" dapat ditubuhkan oleh Anwar Ibrahim atau 'katak-katak' Anwar itu tak mahu melompat lagi.

Di sebelah pihak yang lain pula, dikepalai oleh PM yang berperangai seperti Maharaja Cina zaman dahulu kala meminta bakal Perdana Menteri 'Kerajaan Katak' mendedahkan nama-nama 'katak-katak mereka' selain bertegas tidak mahu berjumpa dengan bakal Perdana Menteri Kerajaan Katak tersebut.

Pada hari ini, 16 September tidak lagi dikenali dan sinonim dengan Malaysia tetapi lebih sinonim dengan katak. Penulis tertunggu-tunggu juga bilakah 'Maharaja Katak' bakal berkuasa dan katanya 'Maharaja Katak' nak kurangkan 'kuasa' raja-raja Melayu atas permintaan Babi yang diimport dari Cina iaitu Lim Kit Siang dan Lim Guang Eng dan tidak lupa Anjing yang berbangsa Singh yang sememangnya 'anti dengan raja-raja Melayu' ni.

Kalau penulis fikirkan balik mengenai 16 September ini, penulis merasa begitu hairan dengan suasana politik tanah air, tetapi mengikut kitab tahun 2008 ini adalah tahun kegawatan politik dan krisis makanan jadi tidak hairanlah perkara ini berlaku, tambahan pula beberapa krisis-krisis politik turut berlaku negara lain pada tahun ini contohnya Thailand, Pakistan, Zimbabwe.

Kadang-kadang terlintas di fikiran penulis, bilakah 'polemik-polemik' politik ini akan berakhir. Kalau dulu di bulan Ramadhan 'jarang sangat kita dengar polemik-polemik politik' tetapi selepas Anwar Ibrahim diberi layanan istimewa selepas dibebaskan oleh Abdullah Haji Ahmad melalui satu perjanjian sulit yang dikenali sebagai 'perjanjian passport' satu masa dulu.

Presiden AAB memang sudah terkenal dengan perjanjian sulit, maklumat terbaru yang penulis perolehi bahawa 'keputusan Dun Sang Lang" juga di dalangi 'Perjanjian Sulit' di antar Presiden AAB dan beberapa pemimpin PAS, namun tidak pasti lagi maklumat ini sahih atau tidak sahih jadi tunggu sahajalah kesudahanya.

Apa pun yang anda buat, sabarlah menunggu tempoh 48 jam yang akan datang dan dapatlah kita lihat samaada 'Maharaja Katak' mendapat 'Kuasanya' dan berjaya menubuh "Kerajaan Katak" atau tidak.

http://www.suaragenerasimuda.com

Tiada ulasan:

Catat Ulasan